Waarom ik er voor heb gekozen om voedingsadviseur te worden!

Voeding is je basis, zonder voedsel kun je niet leven en dit begint al voor je geboren wordt of eigenlijk al voor je verwekt wordt. Een groot deel daarvan ligt bij de moeder: zij is tenslotte de gene die jou draagt. Maar wat nou als jij als (nieuwe) moeder problemen hebt met voeding? Denk aan een intolerantie, een allergie of gewoon geen inspiratie. Maar ook onzekerheid over of je wel “goed eet” kan meespelen, of het goed willen doen maar niet wetende waar je moet beginnen?

Dit is nou precies waar ik jou bij wil/kan helpen.

Ik zal kort iets over mijzelf vertellen. Ik was namelijk zo’n (nieuwe) moeder! In 2018 kreeg ik last van eczeem-achtige klachten op mijn handen, op mijn hoofdhuid en in het gezicht. Een echte “oorzaak was er volgens de huisarts niet”. Via via ben ik bij
homeopathische geneeswijze terecht gekomen en bleek dat mijn klachten voort kwamen uit o.a voedsel intoleranties.

Inmiddels had ik dit onder controle en klopte de volgende uitdaging aan…chronische stress in 2020 (zoals waarschijnlijk meer van jullie, iets met corona, thuiswerken, etc). Ik kwam erachter bij die zelfde homeopaat dat het gebrek aan bepaalde vitaminen dezelfde symptomen kunnen hebben als stress, en daarmee ook jouw klachten kunnen verergeren. Denk bijvoorbeeld aan het gebrek van vitamine B12. Maar ook wanneer je darmen minder goed werken kan dit klachten opleveren als eczeem, maar ook vermoeidheid. Door deze ervaringen was ik al veel bewuster bezig met mijn voedingspatroon.

Ik raakte zwanger, de onzekerheid nam toe, eet ik wel voldoende gezonde dingen. Sommige “nieuwe voedingsgewoonte” moest ik weer aanpassen aangezien mijn lijf en de baby het hier niet mee eens waren. De misselijkheid hielp ook niet mee. Herkenbaar? Ik wilde ook graag borstvoeding geven en ook daar is wat jij eet, eet je baby ook. Omdat ik nergens echt duidelijkheid kreeg besloot ik om mij hier meer in te gaan verdiepen door middel van opleidingen en cursussen te volgen. Want wat blijkt nou, mijn kindje heeft mijn gevoelige huid “geërfd”. Dit kan komen door een intolerantie maar het kan ook komen omdat zijn darmpjes zich nog ontwikkelen.

Die ontwikkeling van de darmen begint al bij mama in de buik maar gaat pas echt beginnen gelijk na de geboorte en pas rond de leeftijd van 3 jaar zijn de darmen volledig ontwikkeld. Het is dus belangrijk om deze ontwikkeling goed te ondersteunen wil je kans op eerder genoemde klachten en nog zoveel andere gezondheidsklachten verkleinen.

Omdat er genoeg moeders/verzorgers zijn die in dezelfde of soortgelijke situaties verkeren als ik, heb ik besloten mijn kennis te gaan delen met deze moeders/verzorgers. Of je nu zwanger bent/wilt worden, borstvoeding geeft of je kindje al naar school gaat, bij elke fase in het leven kun je tegen problemen of vragen oplopen. Moeilijke eters, allergieën, huidklachten, darmklachten noem het maar op. Veel “problemen” beginnen bij de basis, dat is de voeding en de verwerking daarvan in het lichaam.

Loop jij nu tegen een van deze dingen aan of ben je gewoon benieuwd of ik je nog iets verder kunt helpen? Neem gerust contact met mij op via de gegevens op de website of via stuur een DM op de socials dan kunnen we samen kijken of jij een goede basis heb of dat er nog wat verbeterd kan worden.


Liefs Cesanne

1 gedachte over “Waarom ik er voor heb gekozen om voedingsadviseur te worden!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven